Gulaschsuppe, als ik er alleen al aan denk krijg ik water in mijn mond!! Een heerlijk recept waarmee je Oostenrijk echt in huis haalt! Natuurlijk van oorsprong een Hongaars recept. Maar wij maken hem op zen Oostenrijks, omdat we hem allemaal kennen van de lunch op de piste! Zin om lekker te gaan koken vandaag? Haal Oostenrijk in huis en maak dit recept!
Oostenrijkse gulaschsuppe recept:
Oostenrijkse Gulaschsuppe
PrintenIngredienten
- rundvlees (stoofvlees) 400 g
- gerookte spekblokjes 125 g
- Weissworsten 5 stuks
- vleestomaten 4 stuks
- vastkokende aardappel 2 stuks
- prei 1 stuk
- Paprika 2 stuks
- rode chilipeper ½ stuk
- Ui 1 stuk
- knoflook 2 teentjes
- bouillonblokje (rund) 100 cl
- Donker biertje (liefst Oostenrijks) flinke scheut
- bloem 1 el
- suiker ½ tl
- zoet paprikapoeder 1 el
- tijm ½ tl
- gemalen komijn ¼ tl
- rode wijnazijn 2 el
- olijfolie flinke scheut
- zout snufje
- peper snufje
Instructies
De voorbereiding om alles klaar te maken kost ongeveer 20 minuten. Dan heb je alles klaar liggen en kan alles zo bereid worden. Pak de ui en snipper deze. Bewerk de knoflook en plet deze. Pak een pan en doe een scheut olijfolie in de pan en bak de spekblokjes, de ui en de knoflook. Zorg ervoor dat je ze lekker gaar bakt.
Na het treffen van alle voorbereidingen duurt het koken ongeveer 1 uur en 40 minuten. Langer laten garen kan natuurlijk als je de tijd hebt! Dan trekken alle smaken nog beter in de soep!
Snijd het rundsvlees in stukken en voeg het toe aan de pan. Bak het lekker door en voeg kruiden toe; peper en zout. Pak de bloem en voeg deze toe, roerbak alles even lekker door elkaar. In de tussentijd heb je een lekkere boullionnetje gemaakt. Dit boullionnetje heb je gemaakt met +- 800ML water. Voeg hiervan de helft toe aan het roergebakken prutje. En laat dit geheel 40 minuten pruttelen.
Je hebt de prei al eerder schoongemaakt en in mooie stukjes gesneden. Ook de aardappelen (snij deze in kleine blokjes) en tomaten liggen klaar om toe te voegen na die 40 minuten. Ook de chilipeper heb je al fijn gehakt. Vergeet ook zeker de twee paprika’s niet (snij deze in kleine stukjes) , een heerlijke toevoeging bij een heerlijke maaltijdsoep!
Voeg al het bovenstaande toe, vergeet niet het paprikapoeder/ tijm/ komijn en het restje bouillon toe en laat nog eens 50 minuten koken op een zachter vuur.
Voeg de suiker, het bier, de wijnazijn en de worstjes in stukjes toe en kruid alles met peper en zout. Zorg dat je alles nog even 10 minuten laat door sudderen zodat het lekker doortrekt.
In Oostenrijk krijg je altijd een lekkere semmel (wit broodje) bij je soep. Heerlijk om te dippen in de soep! Een aanrader dus!