Na al die feestdagen en al dat eten, is het tijd voor een heerlijk makkelijk recept. Want wie heeft er nou zin om na de kerstdagen en het nieuwe jaar nog uitgebreid te gaan koken. Toch wil je lekker blijven eten en genieten van een heerlijke makkelijke maaltijd voor het weekend. Dit kan je doen met dit recept van de; Zwitserse gehaktbal, lekker in combinatie met patat of een broodje.
Zwitserse gehaktbal
PrintenIngredienten
- 500 gram gehakt (half om half)
- 2 eieren
- paneermeel
- Zwitserse kaas (Emmentaler, of andere kaas naar wens)
- Hamblokjes
Instructies
Kneed het gehakt en doe hier de paneermeel en de eieren doorheen. Pak de blokjes kaas en ham en zorg dat je ook die door de gehakt heen kneed zodat het lekker samen is gevoegd. Draai er mooie ballen van en laat die een paar minuten rusten. Zorg er daarna voor dat de pan goed heet is, en dat de boter goed gesmolten is. Bak daarna de gehaktballen in 20 minuten bruin!
Samen met brood/patat of bijvoorbeeld een salade is dit top te combineren. Makkelijk/ snel en heerlijk!
Eet smakelijk!