Spanje zien we natuurlijk voor ons als een echt zomers vakantie land, waar je lekker op de lang gerekte stranden bruin kan bakken. En over bakken gesproken in dit land is eten ook erg belangrijk, het liefste slaan ze het ontbijt nog wel over, een flinke kop koffie is vaak genoeg. Maar het is ook niet zo gek als je bedenkt dat ze tussen de middag al flink eten, maar ook heel de avond door vaak allemaal kleine hapjes nemen. Het eten van Tapas kan ook echt van 6 uren duren voor ze hier klaar mee zijn. Ook is paella een van de bekendste gerechten van Spanje, maar ook de aardappeltortilla is een van de meest gegeten gerechten in dit land.
Spaanse tortilla
PrintenIngredienten
- Zout
- Peper
- Olijfolie
- 650 Gram vastkokende aardappels
- 5 eieren
- 1 grote ui
Instructies
We beginnen met het schillen van de aardappels, ook kunnen we tussendoor een pan met water op gaan zetten. De pan met water gaan we gebruiken om de aardappels even kort te koken, na dat de aardappels 3 a 5 min hebben gekookt snijden we deze in kleine plaktjes. Vervolgens dep je de aardappels even droog en bak je deze 5min samen met de versnipperde ui in een koeken pan met een scheut olie.
Nu gaan we alle 5 eieren klutsen met een goede snuf zout en peper. wanneer dit goed geklutst is voegen we de aardappels toe aan het eiermengsel en gieten we het geheel in een koekenpan. Dit laten we ongeveer 10min op laag vuur gaar worden (tip: het helpt om een deksel op de pan te doen). Verstandig is om het goed in de gaten te houden omdat het niet mag aanbranden. Wanneer dit goed is gegaan laat je het geheel op een brod glijden vanuit de pan. Nu kun je het brod makkelijk omdraaien in de pan, zodat ook de andere kant even kort gebakken kan worden.
Wanneer het geheel goudbruin is kunnen ze in puntjes gesneden worden en op deze manier geserveerd worden. In Spanje eten ze het zowel koud al warm. Dus als je het koud lekkerder lijkt kan je het ook makkelijk laten afkoelen en als lekkere tapas eten.