Ben je op vakantie in Zwitserland en hou je wel van wat zoetigheid? Dan is deze Zwitserse specialiteit, genaamd vermicelles, echt iets voor jou! Misschien leuk om te weten is dat vermicelles in het Frans vertaald ‘wormpjes’ betekend. En als je naar bovenstaande afbeelding kijkt dan heeft het gerecht inderdaad wel iets weg van wormpjes, maar uiteraard een stuk smakelijker. Echt een aanrader om te maken thuis!
Vermicelles vindt zijn oorsprong in het zuiden van Zwitserland, maar wordt inmiddels in heel Zwitserland als dessert of gebak geserveerd. Maar wat is nu precies het hoofdingrediënt van deze heerlijke specialiteit? Je zal het niet geloven, maar het is echt waar ‘kastanjes’! Om het geheel af te maken nog een paar toefen slagroom en je kan heerlijk genieten. Het recept hoe je vermicelles maakt vind je hieronder.
Eet smakelijk;)
Vermicelles
PrintenIngredienten
- 500 gram tamme kastanjes
- 1,5 dl water
- 2,25 dl melk
- 1 dl room
- 3 eetlepels suiker
- 1/4 vanillestengel, geschraapt
- Kirsch of kersenbrandewijn
- Kersen
Instructies
- Breng de melk aan de kook en voeg hierbij de kastanjes. Laat het geheel 40 tot 50 minuten op een klein pitje koken.
- Klopt in de tussentijd het room op tot slagroom.
- Na 40 tot 50 minuten dien je de kastanjes samen met de melk (fijn) te pureren. Vervolgens laat je de puree afkoelen in de pan.
- Voeg vervolgens het water, suiker en vanille bij elkaar in een pan en kook dit in circa 15 minuten tot een stroperig geheel.
- De siroop voeg je vervolgens bij de kastanjepuree een mixt dit goed door elkaar heen. Voeg naar smaak kirsch of kersenbrandwijn toe.
- Als het geheel op smaak is doe je de kastanjepuree in een pers (vermicellespers of knoflookpers), in ieder geval een pers waarmee je slierten krijgt.
- Nu is het gerecht klaar en kan je de vermicelles serveren met een toef slagroom en af garneren met kersen.
Geniet van je heerlijke zekfgemaakte ‘Vermicelles’!