Als je op wintersportvakantie bent geweest naar Oostenrijk heb je knödel vast op de menukaarten zien staan bij de berghutjes. Maar wisten jullie ook dat de Italianen hier een variatie op hebben? Namelijk de Canederli! Vroeger werd dit gerecht voornamelijk gegeten door de armen in Italië, omdat het bestaat uit simpele en goedkope ingrediënten. Echter, hierdoor niet minder lekker natuurlijk! De basisingrediënten van de Canederli zijn; oud brood, melk, ei en een beetje bloem. Door de tijd heen zijn hierop veel variaties ontstaan zoals Canederli met spek. Maar hoe maak je dit gerecht nu? Het recept met de bereidingswijze van dit overheerlijke gerecht vind je hieronder.
Canederli allo speck
PrintenIngredienten
- 250 gram oud brood
- 250 ml melk
- 3 eieren
- 50 gram salami
- 100/150 gram spekreepjes of blokjes
- 1 bosje peterselie
- 6 eetlepels bloem
- nootmuskaat
- zout
- peper
Instructies
- Alles eerste klop je de eieren met de melk samen in een schaal
- Snijd vervolgens het brood in kleine blokjes en doe deze in dezelfde schaal
- Meng het geheel voorzichtig zodat de stukjes brood doordrongen worden door het mengsel en laat het geheel 20 minuten staan. Af en toe wel even roeren!
- In de tussentijd hak je de peterselie en ui fijn
- Bak nu de spekreepjes of blokjes uit en voeg de ui en de helft van de peterselie bij. Laat dit even 2 minuten meebakken.
- Snijd vervolgens de salami in kleine blokjes en voeg dit samen met de rest van de peterselie bij het gebakken spek.
- Meng vervolgens na 20 minuten het gebakken spekmengsel met het brood en voeg aan dit geheel de bloem toe door middel van een zeef.
- Kneed vervolgend het geheel goed, zodat alles door elkaar heen zit. Voeg waar nodig voor de smaak wat nootmuskaat, peper en zout toe.
- Breng nu 1,5 liter water aan de kook en rol in de tussentijd van het mengsel gelijke balletjes. De grote en aantal kan je zelf bepalen.
- Kook vervolgens de balletjes tussen de 10 a 15 minuten en je hebt jezelf gemaakt Canederli allo speck