Een typisch Frans gerecht, heerlijk bij de koffie of warme chocolademelk (met rum) melk of als afsluiter na een welverdiende maaltijd op de piste(s). Op het eerste gezicht lijkt de Franse Crêpe veel op de pannenkoek zoals wij die in Nederland kennen, toch zijn er een klein aantal verschillen. Los van de ingrediënten, is een crêpe in vergelijking met een Hollandse pannenkoek kleiner en flinterdun. Overheerlijk als tussendoortje of dessert!
Franse Crêpes
PrintenIngredienten
- 2 Eieren
- 300 ml melk
- 170 gr bloem
- 50 gr poedersuiker
- 20 ml water
- 15 gr boter
- Snuf zout
- 2g vanille-essence of 1 eetlepel oranjebloesemwater
- Topping/Beleg, zoals: Nutela, Banaan, Rode vruchten, Chocolade, Karamel, Stroop, Slagroom, etc.
Instructies
Meng de bloem, poedersuiker en zout in een kom. In een andere kom meng je het water, eieren en de melk door elkaar. Vervolgens giet je al kloppend met een garde (of met een mixer) de inhoud van de ene kom bij de andere. Dit doe je tot dat je een mooi soepel beslag krijgt zonder klontjes. Maak het beslag eventueel op smaak met een klein beetje vanille-essence of oranjebloesemwater en laat het beslag 30 minuten rusten.
Uitgerust? (Het beslag bedoel ik dan hè..) Smelt dan boter in een koekenpan. Nu doe je een klein beetje beslag in de pan, zodat je super dunne pannenkoekjes krijgt. Laat het geheel kort bakken totdat de bovenkant mooi droog wordt. Draai het geheel nu om en beleg 1/2 van de Crêpe met vulling naar keuze. Laat dit kort meebakken totdat de Crêpe lekker krokant is. Voilla! Snel aan tafel en bon appétit!