Na heerlijke geskied of gesnowboard te hebben, de dag gezellig met z’n allen afsluiten met een overheerlijke Zwitserse Kaasfondue! Het van oorsprong Franse recept stamt uit 1768 en was destijds een echt luxe product. Vervolgens is het recept “de kaassoep” door de Zwitsers herondekt en omgetoverd tot de kaasfondue zoals we die nu kennen. Aangezien in Zwitserland elk dorp zijn eigen kaas en wijn heeft, zijn er vele verschillende variaties/smaken van de kaasfondue ontstaan.
Neem een middelgrote pan en wrijf deze in met knoflook. Giet de wijn in de pan en breng deze op middelhoog vuur op temperatuur. Voeg vervolgens op laag vuur al roerend geleidelijk de kaas toe en laat de kaas, circa 5 minuten langzaam smelten. Neem hiervoor de tijd, doe je het namelijk te snel dan wordt de kaas draderig en taai. Wanneer de kaas helemaal gesmolten is voeg je het aardappelzetmeel- of maïzenapapje, witte peper, nootmuskaat, Kirsch toe en laat je het geheel nog 2 minuten sudderen. De kaasfondue mag niet aan de kook komen. Giet vervolgens de kaasfondue in een voorverwarmde fonduepan en smullen maar!Zwitserse Kaasfondue (Vegetarisch)
PrintenIngredienten
Instructies