De wel bekende Hüttentoast, een heerlijk typisch Oostenrijks gerecht. Er zijn diverse variaties in het maken van de Hüttentoast.
De lekkerste variant volgens ons is die met een ei en een lekker stuk vlees (rund of kip). Dit gerecht vind je dan ook terug bij bijna alle restaurants op en naast de piste. Het gerecht zelf wordt veel gegeten om de verbrande calorieën weer aan te vullen, die je hebt verbrand onder het skiën of boarden. Vroeger werd het veel gegeten door de hard werkende boer, omdat het gerecht vol koolhydraten zit zodat je er weer tegen aan kon. Ook is het gerecht nog eens makkelijk te maken. Hieronder vind je een lekker recept om zo de klassieke Hüttentoast te maken.
Hüttentoast
PrintenIngredienten
- 1 ei
- 4 plakjes ham
- TL boter
- 1 Sjalot
- 1 TL olie
- Zout & peper
- Lekker stuk rundvlees (kip kan ook)
- 2 casino brood (gewoon brood mag ook)
- Portie patat
- Gemengde salade (naar eigen keus aan te vullen)
- 1 EL ketchup
- 1 EL Bieslook
Instructies
- Smeer de boter op het brood, en rooster ze in een pan of broodrooster!
- Begin met het bakken van het door jou gekozen vlees en de sjalot.
- In een 2de pan bak je het ei.
- Doe je patat in een frituur en bak het goud/bruin.
- Als het brood geroosterd is leg je die op het bord, en daar leg je zodra het klaar is het vlees op!
- Natuurlijk vergeet je bij het stuk vlees niet ook lekker de sjalot erbij te doen.
- Als het ei goed gebakken is doe je dit bovenop het vlees en de sjalotten.
- Je legt hiernaast de patat en de sla.
- En voegt er naar eigen wens een lekkere klodder ketchup aan toe!
- De ondertussen gesneden bieslook snipper je over het gerecht.
En voilà een heerlijk vullend gerecht! Top voor na of tijdens een actieve wintersportdag!
Eet smakelijk!