Deze week staat er weer een typische Oostenrijks gerecht op het menu, de Grillteller. Er zijn enorm veel bekende gerechten die je aan Oostenrijk doet laten denken. Zoals de Wiener schnitzel, hüttentoast, gröstl en de kaiserschmarrn, en hier hoort de grillteller ook tussen. Dit gerecht is heerlijk als hoofdgerecht bij het avond eten, maar kan ook zeker als lunch gegeten worden na een drukke ochtend werken of sporten.
De grillteller is een gerecht voor de echte vlees eters onderons, het gerecht wordt veelal geserveerd met zowel rund-, varkens- als kippenvlees. Daarnaast zijn er vaak verschillende bijgerechten zoals patat en verschillende groenten. Ook dit gerecht werd vroeger vaak gegeten door boeren die heel de dag druk op hen akker bezig waren. Wanneer ze dan terug kwamen van hen werk hadden ze de weer de nodige calorieën nodig.
Grillteller
PrintenIngredienten
- 2x Biefstuk
- 2x Kipfilet
- 2x verse worst
- 2x hamburger
- 4el olijfolie
- 50gr knoflookboter
- 250gr gemende sla
- 400gr patat
Instructies
- Verwarm de frituur voor op 175graden of de airfryer.
- Bak elk soort vlees tot het gaar is gebruik hiervoor de olijfolie.
- Haal het vlees nu uit de pan en laat dit enkele minuten rusten.
- Bak in deze tijd de patat gaar.
- Laat de patat nu uitlekken en strooi hier eventueel wat zout overheen.
- Verwarm nu al het vlees nog even in een pan.
- Leg ondertussen de helft van de sla op een bord met daarnaast de helft van de patat.
- Verdeel nu ook het vlees over de twee borden.
- Verdeel nu de knoflookboter over de twee borden op het vlees.
Tip: Voeg er nog wat mayo of curry aantoe voor de patat en/of het vlees.
Aanvallen maar!!