Deze week voor op de BBQ, een recept voor gegrilde citroen-knoflook kipspiezen. Een heerlijk snel en simpel recept waar je zeker weten heel erg van gaat genieten! Heb jij je BBQ al klaar staan voor deze spiesjes?
BBQ recept van de week: Gegrilde citroen-knoflook kipspiezen.
Gegrilde citroen-knoflook kipspiesen
PrintenIngredienten
- 500 g kipfilet, in blokjes gesneden
- 2 citroenen, sap en schil
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
Instructies
Marineer de kipblokjes in een mengsel van citroensap, citroenschil, fijngehakte knoflook, olijfolie, zout en peper. Laat de kip minstens 30 minuten marineren in de koelkast. Rijg de gemarineerde kipblokjes aan spiesjes. Verhit de barbecue tot medium-hoog vuur. Leg de kipspiezen op de barbecue en grill ze ongeveer 10-12 minuten, regelmatig draaiend, tot ze gaar zijn en een mooie goudbruine kleur hebben. Haal de kipspiezen van de barbecue en laat ze een paar minuten rusten. Garneer met wat verse peterselie indien gewenst, en serveer warm. Eet smakelijk!