Wat gaan we eten dit weekend? Om een beetje in de sfeer te komen en te blijven hebben we iedere week een recept uit een van de wintersportlanden die makkelijk te maken is en je in wintersportsferen brengt! Deze week de; Croque monsieur, een franse tosti maar dan toch echt anders. Lekker voor tussendoor, als ontbijt of bij de lunch of als je geen zin hebt om uitgebreid te koken in de avond.
Croque monsieur
PrintenIngredienten
- 1/4 portie bechamelsaus
- 4 witte boterhammen (bruin kan ook als je dit lekkerder vind)
- 2 plakken kaas (af te wisselen met diverse soorten kaas)
- 2 plakken ham
- 2 handjes geraspte kaas
Instructies
Maak de bechamelsaus klaar, leg op de eerste boterham een plak ham en een plak van de gekozen kaas. Leg de andere boterham erboven op en leg ze in een ovenschaal. Zodra hij hierin ligt besmeer je de bovenkant van de boterham met een laag bechamelsaus en strooi je de geraspte kaas eroverheen.
Stop de ovenschaal nu in de oven en laat hem ongeveer 10 minuten knapperig worden onder de gril.
Daarna ”Bon apetit” je kan aan tafel en lekker snel eten!
Afwisseling
Voor de afwisseling kan je blijven combineren, bijvoorbeeld met een tomaat op brood erbij of een andere soort groenten of fruit die je lekker vind. Ook met de kazen en het vlees kan je combineren, of juist met iets dat je bovenop de croque monsieur extra toevoegt! Hierdoor kan je lekker afwisselend vaak genieten van deze snelle simpele maaltijd!