Vandaag met dit mooie weer gooien we nog even een BBQ-receptje online! Niet te moeilijk maar wel ontzettend lekker. En nog gezond ook! We hebben vandaag het vlees gelaten voor wat het is, maar je kan natuurlijk als je dat wil altijd vlees toevoegen. Vandaag gaan we voor; Gegrilde groenten met Italiaanse kruiden.
Gegrilde groenten met Italiaanse kruiden
Gegrilde groenten met Italiaanse kruiden
PrintenIngredienten
- 2 rode paprika's, in grote stukken gesneden
- 2 gele paprika's, in grote stukken gesneden
- 1 courgette, in plakjes gesneden
- 1 aubergine, in plakjes gesneden
- 1 rode ui, in partjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel verse basilicum, gehakt
- 1 eetlepel verse oregano, gehakt
- Zout en peper naar smaak
- Versgeraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Instructies
- Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur.
- Meng in een grote kom de olijfolie, gehakte knoflook, basilicum, oregano, zout en peper.
- Voeg de gesneden groenten toe aan de kom en meng goed zodat alle groenten gelijkmatig bedekt zijn met de kruidenolie.
- Rijg de groenten afwisselend op metalen spiesen, beginnend en eindigend met een stuk ui om de groenten op hun plaats te houden.
- Plaats de groentespiesen op de voorverwarmde BBQ en grill ze gedurende 10-15 minuten, af en toe draaiend, tot de groenten zacht zijn en lichte grillmarkeringen hebben.
- Serveer de gegrilde groenten direct, eventueel bestrooid met versgeraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Dit heerlijke gerecht brengt de smaken van de mediterrane keuken naar je BBQ! Buon Appetito!