Het weer is elke dag weer een beetje beter, en de zomer staat voor de deur! Dit betekend voor veel mensen dat de bbq weer tevoorschijn gehaald wordt de komende tijd. Hierbij horen natuurlijk allerlei soorten lekker vlees, groenten en brood! Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de lekkere Amerikaanse Hamburger van een aantal weken geleden die je kan voorbereiden op de bbq. Maar ook salades horen bij een lekkere bbq. En laat je nou in Duitsland een ontzettend lekkere aardappelsalade hebben. Die kan goed bij een heerlijke zomerse bbq gebruikt kan worden, daarom vandaag een simpel en snel recept voor de bij de bbq; ”Duitse Aardappelsalade”.
Duitse Aardappelsalade
PrintenIngredienten
- 1 kg hard gekookte aardappels
- 250 gram creme fraiche
- 5 eetlepel frisse mayonaise
- 5 augurken
- 35 gram bieslook
- peper en zout
- 150 ml azijn
- 4 eetlepels mosterd
Instructies
Begin met het schillen van de aardappelen en kook ze gaar, laat ze afkoelen en maak er daarna plakjes van (sommige mensen doen dit ook terwijl de schil nog om de aardappel zit dit kan ook).
Pak een kom en doe hierin de afgekoelde aardappelen, voeg daarbij de crème fraiche en de heerlijke frisse mayonaise. Voeg als je dit door elkaar heb geroerd de mosterd/ azijn en peper en zout toe. Roer het lekker door elkaar zodat het lekker smeuig is. Snijd daarna de bieslook en de augurk in kleine stukjes en voeg het toe aan de salade. Je kan het gelijk serveren op tafel tijdens de bbq of je laat het een paar uurtjes staan zodat de smaken lekker in de aardappelen kunnen trekken!
Eet smakelijk!
Tip; eventueel ook lekker met ui en eventueel een gekookt ei.