Je vind ze overal! Maar ook in diverse restaurants op en naast de pistes kan je het wel bestellen als lunch. De hamburger! Een heerlijk broodje met vlees en op diverse manieren klaar gemaakt! In diverse maten en diverse soorten en eigenlijk altijd wel lekker! Maar wij gaan deze week voor een top hamburger! Wij kiezen deze week voor een Amerikaanse hamburger die heerlijk is als lunch of lekker is als avondeten met bijvoorbeeld zelfgemaakte patat erbij! Echt een aanrader voor het weekend of tijdens het barbecuen met dit mooie weer dat ons te wachten staat!
Ingredienten
- 500 gram half om half gehakt (vers)
- 400 gram tartaar (vers)
- Een ui gesnipperd (in heerlijke kleine stukjes)
- Chilipoeder
- Zout & peper
- Zonnebloemolie
- Ijsberg sla
- Tomaten
- Hamburger broodjes (zacht)
- Cheddar kaas
- Mayonaise & Ketchup
- Mosterd
- Uien ringen
Instructies
Meng het gehakt met tartaar, kneed die goed en voeg daarna de ui, chilipoeder peper en zout naar smaak toe. Als dit allemaal goed is gemengd maak je er hamburgers van. Bak de hamburgers goud bruin gaar in de olie. Snij de broodjes open en verdeel de ijsberg sla over de broodjes. Daarna leg je de hamburgers op het broodje en hier doe je de cheddar kaas/ tomaat en uienringen op. Maak het af met de mayonaise/ ketchup en mosterd naar eigen smaak! En klaar is je heerlijke Amerikaanse hamburger! Snel makkelijk en lekker! Eet smakelijk!