Als we het hebben over traditionele en authentieke gerechten, dan is het wel Flammkuchen. Letterlijk vertaald betekend dit “brandende taart”. Het is een Duits gerecht, die zijn oorsprong vindt in de Elzas. Hoewel Elzas nu één van Frankrijks kleinste staten is was het meerdere keren bezet door Duitsland. De Fransen noemen het gerecht “tarte Flambée”. Flammkuchen lijkt op een pizza belegd met room, ui en spek, maar smaakt compleet anders. Hoe je dit overheerlijke recept maakt vind je hieronder.
Flammkuchen koolhydraatarm
PrintenIngredienten
- 20 gram amandelmeel
- 80 gram hüttenkäse
- 90 gram geraspte kaas
- 35 gram crème fraîche
- 15 gram ui (dunne ringen)
- 15 gram spekreepjes
- 1 ei
- oregano
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Pak een kom en meng vervolgens het ei met het amandelmeel, hüttenkäse en 75 gram geraspte kaas tot een mooi beslag.
- Doe het beslag vervolgens in een springvorm van ca. 16 centimeter en zet deze 20 minuten in de voorverwarmende oven.
- Snijd in de tussentijd een ui in dunne ringen of gebruik voorgesneden uienringen.
- Na 20 minuten verdeel je de crème fraîche over de bodem en belegd deze vervolgens met de uienringen en spekreepjes. Maak het geheel af met een beetje oregano, peper en de laatste 15 gram geraspte kaas.
- Tot slot zet je het geheel nog even 15 minuten in de oven en klaar!
Bon Appétit