Een dag heerlijk wintersporten met alles wat wintersport te bieden heeft, rond 10:30 een heerlijk kopje koffie met een apfelstrudel. Daarna nog een aantal afdalingen pakken voor je in de middag die heerlijke Wiener schnitzel neemt om weer op krachten te komen. Na het skiën nog even de après-ski in duiken en dan pas naar huis. Maar thuis aangekomen moet je eigenlijk nog iets eten, uitgebreid koken hebben we dan vaak ook geen zin meer in. Vandaar deze week niet een typisch recept dat je doet denken aan wintersport, maar wel een gerecht dat voedzaam is en snel te bereide is.
Het recept van deze week hebben we misschien wel eens vaker gemaakt in Nederland. het staat misschien meer bekend als een recept dat helpt na een avond stappen. Alleen dit recept helpt je niet alleen van je kater af te komen, maar is ook goed om je spieren weer een BOOST te geven om de volgende dag er weer tegen aan te kunnen gaan.
Omelet met spekjes, bonen en tomaat
PrintenIngredienten
- 6 eieren
- 20ml melk
- 100g spekjes (varken of kalkoen)
- 2 grote tomaten
- 400g witte bonen in tomatensaus
- 1el boter
- 2tl peper
Instructies
begin met het verwarmen van je koekenpan met de boter, voeg wanneer de boter is gesmolten de spekjes toe en bak deze zachtjes. Breek de eieren in een kom en voeg de melk en de peper toe en kluts dit door elkaar. Voeg nu het ei bij de spekjes in de koekenpan en zet dit op laagvuur op en laat het rustig goud bruin worden aan 1 kant, draai daarna het ei om in de pak om de andere kant ook goud bruin te krijgen.
Zet vervolgens de witte bonen in tomatensaus op in een pannetje en breng dit net niet aan de kook, zet dit daarna van het vuur met de deksel op de pan.
Snij nu de tomaat in kleine blokjes en verdeel dit over twee borden. Verdeel nu het ei ook over de twee borden en doet het zelfde met de witte bonen.
Eventueel kan je naar smaak nog extra peper en zout toevoegen. Vergeet niet dat in spekjes ook al veel zout zit.