Dat wintersporten het leukste is van de hele wereld, daar zijn we het allemaal over eens! Maar over de lekkere dingen die Oostenrijk te bieden heeft misschien niet allemaal! Er zijn mensen die houden van Apfelstrudel of bijvoorbeeld Sachertorte maar mijn favoriet is toch echt wel de Marillenkuche! Een heerlijke cake met Marille (niet te verwarren met het drankje), maar bij deze cake zitten er heerlijke abrikozen in verwerkt! Het lekkerste vind ik het als het zo’n lekkere beetje kleffe cake is door de abrikozen! Maar hierbij snel het recept dan kunnen jullie ook lekker genieten van dit lekkers!
Marillenkuche
PrintenIngredienten
- 200 gram boter
- 200 gram poedersuiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 snufje zout
- 200 gram meel
- 4 eieren
- 1 kilo marillen (Abrikozen) (zoet en sappig)
- 1 halve citroen raspen (als je de smaak lekker vind kan je ook een hele gebruiken)
- 1 lepel bakpoeder
Instructies
Het ligt eraan wat voor Abrikozen je gebruikt, maar gebruik je verse dan moet je ze altijd eerst wassen en schoonmaken. Daarnaast moet je zorgen dat de pit eruit is en zorg je dat ze gehalveerd worden. Gebruik je Abrikozen uit blik dan hoef je dat allemaal niet verder voor te bereiden, wel raad ik je aan om dan ook sop daarvan te bewaren! Dit kan je altijd nog een beetje toevoegen om het smeuiger te maken en de cake ook sappiger! Vind ik zelf persoonlijk wel erg lekker!
Zet de oven alvast aan en verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg dat de boter een beetje warm is zodat die goed te mixen is in het geheel! Doe de bloem, bakpoeder, poedersuiker en het zout in een schaal waar je lekker in kan mixen! Voeg hieraan de boter toe en mix alles goed door elkaar! Voeg de eieren toe en zorg dat die goed worden opgenomen in het geheel, mix alles dus lekker goed door! Als het een lekker geheel is voeg je de citroen rasp toe en de vanillesuiker. Zorg dat je een ingevette plaat hebt of vorm waar je alles in kan gieten! Zelf vind ik een plaat fijn werken omdat je dan een mooie plaatcake kan maken en er mooie stukken van kan snijden! Als je alles op de plaat hebt gedaan zorg je ervoor dat de abrikozen (marillen) goed verdeeld worden, daarna kan het op 175 graden de oven in! Laat het ongeveer 45 minuten bakken en daarna kan je heerlijk genieten van je eigen gemaakte Marillenkuche!!
Bij het serveren van de Marillenkuche is het lekker om er een beetje poedersuiker op te doen of eventueel lekkere slagroom! Al vind ik persoonlijk het zonder dit allemaal het lekkerste! Eet smakelijk!