Deze week is Rüeblitorte het recept van de week. De heerlijke geur van de ovenverse cake doet je watertanden. Het poedersuiker druppelt over de taart zoals sneeuw. Zelfgemaakt smaakt de Rüeblitorte het beste, hieronder vind je een heerlijk recept voor de Aargauer Rüeblitorte’.
Rüeblitorte is afgeleid van het Amerikaanse Carrot cake, het recept is enorm populair in heel Zwitserland. Offischeel heel de taart ‘Aargauer Rüeblitorte’ naar het gelijknamige kanton Aargau. Dit kanton staat in Zwitserland ook wel bekend als ‘Worteltjesland’. De Zwitserse worteltaart is een heerlijke taart voor bij de koffie of thee, maar ook om te serveren tijdens verjaardagen.
Voor meer recepten klik hier.
Rüeblitorte
PrintenIngredienten
- 250 g suiker
- 5 eidooiers
- 1 snufje zout
- 0,5 citroen, geraspte schil en sap
- 1 snuifje kruidnagelpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 250 g rauwe geraspte worteltjes
- 250 g geraspte hazelnoten
- 60-100 g witte bloem
- 1 el bakpoeder
- 5 eiwitten
Instructies
Smeer de rand van de springvorm in met boter en bedek de bodem met bakpapier. Klop de suiker, eidooiers en zout met de garde tot een luchtig geheel. Roer de citroenschil het citroensap, de kruiden en de geraspte wortels door het mengsel. Meng daarna hazelnoten, meel en bakpoeder erdoor. Plaats het eiwit en het bloemmengsel in lagen onder de massa van de eidooier. Vul daarna de springvorm.
Leg de wortelcake op de onderste plaat in de koude oven en bak gedurende 50 tot 60 minuten op 180 graden. Laat het daarna 10 minuten rusten in de vorm, verwijder de ring en plaatste de taart op een bord. Verwijder hierna het bakpapier en laat de taart afkoelen.
Voeg het glazuur, poedersuiker, citroensap en eiwit in een kom. Roer met een houten lepel tot het mengels gelijkmatig glad is. Giet het glazuur over de taart heen.