De Knödel (ook wel knoedels genoemd) kent ontzettend veel varianten, deze week gaan we echter voor de vegetarische Spinazie-knödel. Heerlijk als bijgerecht of hoofdgerecht of in de soep. De Knödel kom je vooral in de meer traditionele Oostenrijkse wintersportgebieden tegen. Je kan ze krijgen op diverse manieren met diverse ingrediënten. De orginele Knödel zijn (deeg)ballen gemaakt van brood en spek. In onze vegetarische variant, vervangen we het spek met spinazie. (💪🏻 Powerrrr!!)
Vroeger, heel heel lang geleden. In de tijd van de oude herbergem en gasthofen is het recept bij puur toeval ontstaan.Om verspilling tegen te gaan werden etensresten (veelal brood) bij elkaar gegooid, zo ontstond er een soort van deeg. Door dit deeg in water te koken is de Knödel geboren. Nu, heel heel veel later, is de Knödel niet meer weg te denken uit de Oostenrijkse keuken, en kom je ze volop tegen in de restaurants aan de piste.
Spinazie-knödel (Vegetarisch)
PrintenIngredienten
Instructies