Een apfelstrudel is een heerlijke fris en zoet gerecht wat vaak als lekkernij bij de koffie of als nagerecht genomen wordt. De apfelstrudel is de meest bekenden strudel van alle strudels. Ook zijn er een aantal varianten van hoe dit opgediend kan worden, zoals met warme vanillesaus, slagroom of ijs. En als je een echte zoetekauw bent kan je alle drie gebruiken! dat is natuurlijk aan jou!
Verwarm de over voor, hetelucht 180 °C / elektrische 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien, wanneer het ontdooid is maak je de randjes nat. leg bakpapier op een bakplaat dit zorgt er voor dat de onderkant van de strudel niet blijft plakken. Zet nu het geheel in de oven die nu mooi op temperatuur is. laat dit tussen de 20 a 30 min. staan tot het mooi goud bruin is. De lekkerste manier om de apfelstrudel te serveren is wanneer die nog warm is. Snij de apfelstrudel in parten en bestrooi dit met poedersuiker. Voeg nu per bordje een bolletje ijs en een beetje slagroom toe en aanvallen maar.Apfelstrudel
PrintenIngredienten
Instructies
Voorbereiding:
Maken van de apfelstrudel:
Bakken:
Ten slot: