Gnocchi, een heerlijke Italiaanse pastasoort! Dit recept is dus ideaal als lunch tijdens een zware dag of als diner. In dit recept leggen we uit hoe gnocchi wordt gemaakt, sauzen/ groenten of vlees kun je zelf naar eigen smaak toevoegen. Gnocchi kan gemaakt worden op diverse manieren. Wij kiezen voor de traditionele Italiaanse manier met aardappel (”Gnocchi di patate”). Lees snel hoe dit recept gemaakt wordt en ga heerlijk genieten van dit Italiaanse recept.
Gnocchi
PrintenIngredienten
- 500 gram kruimige aardappelen
- 2 eieren
- 100 gram tarwebloem
- 100 gram geraspte kaas
- 1 theelepel zout
Instructies
Je begint met het schillen van de aardappelen. Snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook de stukken in water met zout in 25 min. gaar. Laat ze hierna uitdampen voor ongeveer 10 min. totdat ze uitgedampt zijn. Stamp daarna de aardappel stukken fijn met de pureestamper. Laat de puree daarna 10 min. afkoelen. Splits een ei in een kom. Meng alles door elkaar (bloem/kaas/zout/eidooiers en de helft van het eiwit door de afgekoelde aardappelpuree.
Gebruik de bloem voor het kneden voor je handen en het werkblad. Kneed dit allemaal samen tot een mooi deeg. Maak een verdeling voor het deeg over het aantal personen. Rol het uit voor 1,5 cm ongeveer. Snijd stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.
Breng het water aan de kook in een pan. Kook de gnocchi in porties. Zodra ze boven komen drijven in de pan met water zijn ze gaar en kunnen ze eruit gehaald worden.
Tip: Eet het samen met een heerlijke bolognese saus of met kaas en groenten! Eet smakelijk!