Curryworst is een typisch Duits gerecht. De snack werd in 1949 bedacht door Herta Heuwer. De currywurst bestaat naast de worst uit de traditionele saus en kerriepoeder. Altijd al eens de snack zelf willen maken? Hieronder vind je de benodigdheden en de instructies om een overheerlijke currywurst te maken.
De currywurst wordt geserveerd met friet of een broodje. Op veel drukke locaties in Duitsland is de traditionele currywurst te verkrijgen. Jaarlijks verkoopt men in Duitsland zo’n 800 miljoen keer de currywurst, waarvan 70 miljoen alleen al in Berlijn . Mocht je ooit eens in Duitsland zijn, dan is het zeker een aanrader om currywurst te bestellen!
Wist jij dat er in Berlijn een currywurst museum genaamd “Deutsches Curryworst Museum” staat?
Curryworst
PrintenIngredienten
- 4 braadworsten
- 750 gr. tomaten
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel worcestersaus
- 1 eetlepel azijn
- 4 eetlepels kerriepoeder
- zout en wat peper
Instructies
- Was de tomaten en snijd ze in blokjes
- Snipper de ui
- Verwarm een pan met olie en bak de ui
- Voeg suiker, worcestersaus, tomaten, sojasaus en 2 eetlepels kerriepoeder toe
- Roer alles door elkaar en laat het circa 30 minuten opwarmen
- Pureer het sausje met een mixer
- Kook de saus tot hij dik is.
- Breng de saus extra op smaak met peper en zout.
- Bak de braadworsten
- Schep de saus er overheen en strooi hierover heen kerriepoeder
Eetsmakkelijk!