Een heerlijke heiße schokolade of in het Nederlands warme chocolademelk. Dit is en blijft een heerlijk iets waar je van kan genieten en helemaal als het ijskoud is. In Nederland is dit dan ook een klassieker, maar ook in verschillende andere landen in Europa doen ze hier aan mee. Ieder land heeft zijn eigen variatie, en vandaag pakken we de heiße schokolade mit rum er bij. Dit drankje is in Oostenrijk dan ook een echte klassieker om weer helemaal warm te worden na een heerlijke dag wintersport. Of natuurlijk gewoon om dat het overheerlijk is.
Vandaag maken hebben we dan ook een echt klassiek recept voor dit drankje, dit is dan ook niet met chocolademelk poeder. Maar we maken het vandaag met echte pure chocolade van ongeveer 60% a 70% cacao.
heiße Schokolade mit rum
PrintenIngredienten
- 150 ML Slagroom minimaal 30% vet.
- 700 ML Melk.
- 125 GR Chocolade puur minimaal 60% cacao.
- 8 CL Rum
- Half pakje vanillesuiker
Instructies
Sla de 150ml slagroom stijf in een grote kom met een garde en voeg al roerend de vanillesuiker toe, wanneer je de kom op zijn kop kan houden en er geen slagroom uitvalt is die goed en kan die even in de koelkast geplaatst worden.
Smelt vervolgens de 125gr chocolade in een pan samen met de melk, maar zorg er voor dat dit niet gaat koken. Roer dit rustig door tot alle chocolade is gesmolten (hou je van zoet, voeg dan de andere helft van de vanillesuiker hier aan toe).
Wanneer de de chocolade lekker warm is en net niet kookt haal je hem van het vuur, voeg nu de 8cl rum toe.
Verdeel de chocolade melk over 4 grote mokken en schep er ook nog een lekkere toef slagroom op en klaar is die. Ook is dit recept te maken zonder de rum.